Terapia Bowen

TERAPIA BOWEN

Terapia Bowen reprezintă unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente în prezent. Se bazează pe teoria conform căreia, odată ce s-a realizat relaxarea totală a corpului, se activează abilitatea proprie organismului de a redresa orice problemă a corpului şi a mintii, prin readucerea acestora la echilibru şi armonie. Este o terapie blândă și neinvazivă și este potrivită pentru toate vârstele, de la vârstnici la copii și nou-născuți.

Terapia Bowen este o tehnică unică de reechilibrare neuro-musculară. Lucrează prin intermediul sistemelor nervos şi circulator. Mişcările Bowen stimulează proprioreceptorii şi fibrele senzoriale ale sistemului nervos periferic. Aceasta încurajează organismul să se reechilibreze şi să se reîntoarcă la starea naturală de sănătate. Proprioreceptorii asigură percepţia asupra poziţiei şi mişcării corpului, şi se găsesc în ţesutul conjunctiv, muşchi, tendoane, ligamente şi fascie.
Un tratament constă în aplicarea unor mişcări delicate efectuate cu degetele pe puncte specifice asupra muşchilor şi ţesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie peste o îmbrăcăminte uşoară. Prin aplicarea acestor mişcări se transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, recuperând memoria celulară a unei stări ideale de relaxare şi echilibru.
Între fiecare dintre seturile de mişcări există câteva minute de pauză în care organismul are astfel timpul necesar pentru a prelucra mesajele declanşate de mişcările Bowen şi a iniţia procesul de vindecare.
Rezultatele pot fi remarcabile chiar de la prima şedinţă, procesul de autovindecare derulându-se şi pe parcursul zilelor următoare.
Tratamentele se aplică, de regulă, la interval de 7 zile. De cele mai multe ori sunt necesare doar câteva şedinţe de tratament în cazul afecţiunilor acute. În cazul afecţiunilor cronice este necesară o perioadă de tratament de 6 luni până la 1 an.

Ce poate trata Terapia Bowen:

*Probleme musculo- scheletale şi articulare (accidentări sportive, sciatică, umăr înţepenit, afecţiuni ale genunchiului, gleznei, cotului, restricţie de mişcare a gâtului, dureri de spate, etc)
*Afecţiuni ale organelor interne (rinichi, ficat, vezica biliara, stomac şi intestine, etc)
*Infertilitate, chisturi ovariene, fibroame uterine
*Dezechilibre hormonale
*Stres, oboseală cronică
*Migrene, dureri de cap
*Afecţiuni respiratorii: bronşite, astm, rinite
*Boli ale sistemului imunitar
*Sechele după accidente vasculare
*Alergii
*Enurezis (incontinenţă nocturnă la copii)
*Afecţiuni neurologice