Acupunctură

Acupunctura, ca ramură a Medicinei Tradiţionale Chineze, este o metodă sigură şi eficientă de tratament pentru o varietate de afecţiuni, incluzând:
 – spondiloza cervicală, dorsală, lombară;
 – gonartroza, coxartroza, periartrita scapulohumerală, sindromul de tunel carpian, fasciita plantară;
 – nevralgii (de trigemen, intercostală, sciatică), pareze, paralizii, neuropatii periferice;
 – rinite, sinuzite, bronşite, infecţii respiratorii recurente;
 – contuzii, entorse, torticolis, recuperare posttraumatică la sportivi;
 – insomnie, anxietate, stări depresive;
 – tulburări de dinamica sexuală masculină (impotenţă);
 – terapie suportivă pentru alte afecţiuni cronice sau dureroase;
 – managementul stresului.

Ce este acupunctura?

Acupunctura este o metodă terapeutică ce are ca scop tratarea cauzelor bolii prin stimularea mecanismelor naturale de vindecare şi îmbunătăţirea funcţionării organismului. Acest lucru se realizează prin introducerea în piele a unor ace extrem de subţiri în puncte specifice de pe corp, numite acupuncte. Acupunctura este parte a unui sistem holistic de sănătate cunoscut sub numele de Medicină Tradiţională Chineză. Este originar din China şi are o vechime de peste 2000 de ani.

Beneficiile acupuncturii

Acupunctura reduce simptomele fibromialgiei În studiul publicat de dr. David Martin, anestezist în cadrul Clinicii Mayo se arată că acupunctura s-a dovedit eficientă în tratarea durerii, oboselii şi anxietăţii prezente la pacienţii cu fibromialgie.

Acupunctura este eficientă în tratamentul durerii de spate „Acupunctura reprezintă o opţiune eficientă de tratament pentru durerea cronică de spate. Pacienţii au raportat nu numai reducerea intensităţii durerii dar şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.” Acesta este rezultatul celui mai mare studiu acupunctură vs. metode convenţionale nechirurgicale întreprins de cercetătorii germani. „Pentru că acupunctura are un risc foarte scăzut de a prezenta efecte adverse şi doar câteva contraindicaţii, poate fi adăugată ca primă opţiune de tratament pentru durerile de spate”, a precizat dr. Heinz Endres.

Acupunctura îmbunătăţeşte calitatea vieţii pacienţilor cu osteoartrită a genunchiului Dr. Stephen Strauss, director al Centrului Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativă din SUA, în urma studiului ce a inclus 570 de pacienţi cu osteoartrită a genunchiului, a spus: ”Un studiu clinic riguros şi de durată a arătat că acupunctura reduce durerea şi îmbunătăţeşte funcţionalitatea la pacienţii cu osteoartrită a genunchiului. Aceste rezultate indică faptul că acupunctura poate face parte din planul de tratament standard şi poate îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor cu osteoartrită a genunchiului.”

Acupunctura reduce cefaleea cronică În urma unui studiu efectuat pe pacienţi cu cefalee cronică, s-a observat că cei care au primit şi acupunctură pe lângă tratamentul medicamentos, au raportat îmbunătăţirea calităţii vieţii şi o scădere a intensităţii durerii de circa 4 ori după 6 săptămâni de tratament. Studiul a fost condus de dr. Remy Coeytaux, profesor la Universitatea din North Carolina.