Tratamentul copiilor

Homeopatia în tratamentul copiilor

Cu toţii ne dorim să avem copii sănătoşi şi pregătiţi să facă faţă provocărilor vieţii moderne. În ultimii ani se pare însă că acest lucru este un deziderat greu de atins. Din ce în ce mai mulţi copii sunt diagnosticaţi cu afecţiuni cronice, prescrierea de antibiotice în afecţiunile pediatrice a crescut alarmant, iar tulburările emoţionale şi de comportament precum: anxietatea, timiditatea, depresia, gelozia, hiperactivitatea, violenţa sunt probleme care îi preocupă în mod deosebit pe părinţii de azi.
Câţi dintre noi nu s-au simţit neajutoraţi veghind un copil care suferă în mod repetat de febră, probleme respiratorii, afecţiuni ale urechilor, diaree, vomă, etc? Fără să ştii dacă este vorba de ceva grav şi dorind să alini cât mai repede suferinţele copilului, mergi cu el la medic. Sunt şanse mari să i se prescrie un antibiotic, un antitusiv sau doar ibuprofen pentru a-i scădea febra. Urmezi tratamentul prescris, copilul îşi revine iar la scurt timp se îmbolnăveşte din nou. Ce urmează? O altă rundă de antibiotice, mai multe medicamente de această dată?

Homeopatia, una dintre cele mai cunoscute forme de medicină alternativă şi complementară, are soluţii eficiente, naturale şi fără efecte adverse pentru toate problemele de sănătate ale copiilor, îmbunătăţind radical starea lor de sănătate. Este de neegalat în tratamentul bolilor acute ale copilăriei, producând rezultate rapide într-un mod blând prin stimularea puterii proprii de vindecare a organismului.
Tratamentul homeopat tratează şi tendinţa de îmbolnăvire repetată. Acest lucru se datorează faptului că remediile homeopate tratează nu doar simptomele bolii ci şi cauzele acesteia: un sistem imunitar slăbit de utilizarea repetată a antibioticelor, corticosteroizilor sau a altor medicamente supresive care determină o susceptibilitate crescută a organismului de a se îmbolnăvi.

Printre bolile care se tratează cu ajutorul homeopatiei se numără:
• Infecţii respiratorii: faringita, amigdalita, bronşita
• Tulburări digestive: modificări ale apetitului, constipaţie, diaree, colici, vărsături
• Alergiile,astmul
• Tulburări emoţionale: anxietate, timiditate, depresie
• Tulburări de comportament: agresivitate, furie, hiperactivitate
• Tulburările de somn, coşmarurile

Tratamentul homeopat are efecte complexe, acesta acţionând la nivel fizic, emotional şi mental. Se poate asocia cu tratamentul alopat, este lipsit de toxicitate şi nu da dependenţă.

HOMEOPATIA ÎN TRATAMENTUL BOLILOR ACUTE ALE COPIILOR

Când un copil este bolnav, parcă toată familia este bolnavă. Febră, durere, inapetenţă, vărsături, diaree- pentru toate acestea homeopatia poate fi prima opţiune de tratament.
Stimulând blând capacitatea naturală a organismului de a se vindeca, homeopatia reduce astfel disconfortul şi suferinţa copilului.
Administrate corect, remediile homeopate nu au efecte adverse şi pot fi administrate inclusiv sugarilor.